top of page

220-річчю від дня народження - присвячується

Обновлено: 5 окт. 2021 г.

У стінах нашого закладу стало традиційним відзначати день народження одного з корифеїв математики, нашого земляка – Михайла Васильовича Остроградського. А 24 вересня 2021 року відзначається 220-річниця від дня його народження.

В СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. Л.І. Бугаєвської протягом 23 та 24 вересня 2021 року проведено ряд заходів, присвячених цій події. Протягом цих двох днів учні 9-А класу провели інформаційний калейдоскоп: ознайомили всіх учнів школи з біографією славетного земляка. Всі бажаючі учні мали змогу переглянути фільм «Михайло Остроградський», який на перервах демонструвався у вестибюлі першого поверху.

Учні 10-А класу разом з вчителем математики та класним керівником Пивовар Вікторією Іванівною для учнів 7 - 11 класів провели веб-квест «М.В. Остроградський як особистість очима сучасників». Метою цього дійства стало ознайомити учнів з Михайлом Васильовичем, як з особистістю через його оточення, його сучасників, з якими він перебував у дружніх відносинах.

Альошкіна Інна Валеріївна разом зі своїми вихованцями – учнями 6-Б класу поринула у віртуальну подорож «Обчислення довжини маршруту життєвого шляху М.В. Остроградського», під час якої ознайомила з містами, в яких жив і працював математик. Використовуючи математичний апарат, учні обчислили довжину відстані, яку долав Михайло Васильович, подорожуючи по світу.

Валкова Валентина Григорівна з учнями 9-А та 11-Б класів провела засідання детективної агенції «Слідство вели математики» з теми «Вшанування пам’яті М.В. Остроградського». В ході слідчих дій відбулася фіксація історичних місць, які названі на честь Михайла Остроградського та місць, де встановлені погруддя вченого. Також акцентувалася увага на існування дуба Остроградського та на випуску ювілейної монети до 200-річчя М.В. Остроградського.

Рудюк Вадим Олегович під час презентацій «Творчий шлях М.В. Остроградського» ознайомив своїх вихованців з біографією нашого земляка.

Вихованці гуртка «Прикладна фізика» разом з Зельовою Аллою Іванівною провели ряд дослідів, про які в свій час говорив Михайло Остроградський. Учні досліджували утворення хвиль на поверхні, розподіл електричного заряду в системі конденсаторів, визначали довжини за допомогою маятників, утворювали силові лінії магнітного поля за допомогою залізних ошурків.

У 7-В класі пройшов математичний брейн-ринг, під час якого Ковпак Ярослава Олегівна ознайомила учнів з діяльністю М.В. Остроградського. Разом створили образ цього вченого, пройшовши з ним деякими стежками його шляху до науки. Питання, на які відповідали учасники гри, пов'язані не тільки конкретно з життям Остроградського, а й з розділами математики, які він вивчав і де залишив велику наукову спадщину.

Під час своїх заходів вчителі: Сердюк Юлія Володимирівна - конкурс ерудитів «Що ми знаємо про М.В. Остроградського» та Деняк Ігор В’ячеславович - мотиваційно-пізнавальний захід «Відкрий в собі Остроградського» не тільки відкрили цікаві факти з біографії Остроградського учням 8-их класів та 6-В класу, а і вмотивували дітей приурочити йому свої досягнення при розв’язуванні цікавих практичних та логічних задач з математики, розв’язки яких учні демонстрували з використанням різноманітних інтернет-ресурсів.


19 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page