top of page

Декада трудового навчання

Обновлено: 7 июл. 2020 г.


Не секрет, що предмет «Трудове навчання» останнім часом втрачає зацікавленість у дітей. Причин багато: мала кількість годин; надання переваги предметам, які виносяться на ЗНО; навантаження позакласною та позашкільною роботою тощо. Як саме зацікавити учнів своїм предметом чи новою темою, як привернути увагу та ще й стимулювати їх до подальшого поглиблення знань? Це питання ставить собі майже кожен учитель трудового навчання. Та з будь-якої ситуації вихід є. Так учителі

нашої школи щороку проводять предметну декаду, під час якої проходить багато різноманітних заходів. Окрім нестандартних уроків, для учнів усього закладу проходять майстер-класи, під час яких діти залюбки знайомляться з різними видами технік: Загарова О.А. навчила учнів 5-х класів виготовляти м’які іграшки зі старих речей, Манько І.В. разом із хлопцями 6-х класів опанували техніку «Скрапбукінг» та підготували подарунки на День св. Валентина, Рашин І.А. навчив учнів 4-х класів випалювати, а Дідик Т.О. разом із дівчатами 6-го класу поповнила родинне дерево сувенірів новими етно іграшками – ляльками-мотанками.

Окрім майстер-класів, учителі трудового навчання разом із учнями 5-11 класів проводять виставку творчих проєктів. Цей метод також позитивно впливає на зацікавленість учнів у подальшому вивченні предмету. Традиційним є проведення персональних виставок учнів. І вже другий рік поспіль у них бере участь учениця 10-А класу Демянчук Євгенія, яка є переможцем міської та призером обласної олімпіади з трудового навчання. Цього разу Євгенія представила в’язані іграшки гачком та прикраси із бісеру. Дівчина зараз готується до ІІІ етапу учнівської олімпіади, тож побажаємо їй успіхів та перемог.

Отже, учителі трудового навчання мають безліч можливостей, аби зробити предмет цікавим та сформувати у здобувачів освіти ключові компетентності.

121 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page