top of page

До зустрічі з учнями готові!


Любі діти, шановні батьки!

Залишились лічені дні до старту навчального 2020-2021 року. Року незвичайного, складного, та попри всі перешкоди, ми з нетерпінням чекаємо, коли шкільні коридори наповняться дитячими голосами, коли наш заклад заживе шкільним життям, хоч і несхожим на всі попередні роки.


Адміністрація школи на чолі з Аллою Миколаївною Тузіковою та педагогами старанно готувалися до зустрічі зі своїми учнями. Упродовж літа школа стала ще кращою, ошатнішою, адміністрація навчального закладу врахувала рекомендацій Міністерства охорони здоров'я, Міністерства освіти та науки України, а також відділу освіти Горішньоплавнівської міської ради щодо безпечного перебування в закладах освіти в умовах поширення коронавірусної інфекції COVID-19.



Вхід до школи


З 1 вересня 2020 року учні заходитимуть до школи через три входи у визначений час.

Вхід №1 (головний) – для педагогів з щоденним вимірюванням температури та учнів початкової школи.

Вхід №2 (з боку вулиці Конституції, колишній головний вхід) та вхід №3 (з боку вулиці Конституції, біля кабінету медичної сестри) – учні старшої та основної школи.

Час і номер входу закріплений за кожним класом можна переглянути за ЦИМ посиланням.


Перед входом до школи всі учасники освітнього процесу повинні одягнути маску (учні 1-4 класів необов'язково, за бажанням батьків).

На кожному із входів знаходяться місця для обробки рук антисептиком. При вході в школу необхідно обробляти руки aнтиceптиком, у подальшому рекомендується мити руки після кожного уроку.


Пересуватися шкільними коридорами слід за розміткою, що нанесена на підлогу, дотримуючись правила правостороннього руху.



Зонування території


Школа має дві території: територія початкової школи та основної/старшої школи.

Просимо учнів відповідально поставитися до такого зонування та не перебувати на іншій території.


Захисні маски


Учням 1-4 класів дозволяється перебування в закладі без захисних масок.

Під час перебування в шкільних коридорах усі учасники освітнього процесу повинні носити захисну маску.

Під час перерв учні 5-11 класів повинні ходити в мacках, на уроках мacки дозволяється знімати.

Згідно рекомендацій, зміна масок повинна здійснюватися кожні три години, проте міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що учню буде достатньо однієї одноразової маски на день.

"Одна маска розрахована на три години безперервного носіння. Якщо дитина користується одноразовою маскою, то достатньо однієї маски на день, бо учень не постійно в ній знаходиться ", - зазначив очільник МОЗ.

Отже, на день кожен учасник освітнього процесу повинен мати із собою мінімум 1 захисну маску, а при безперервному носінні з розрахунку 1 маска на 3 години.

Зберігати маски слід у двох герметичних контейнерах або пакетах із застібкою з написами: «Чисті маски» та «Використані маски».

Багаторазові або самостійно пошиті маски необхідно прати щоденно та прасувати при температурі 250 градусів.

Одноразову маску після використання слід викинути у спеціальні контейнери з відповідною позначкою, які знаходитимуться на кожному поверсі.



Миття та обробка рук


Під час пандемії рекомендується мити якомога частіше руки.

Сподіваємось, за цей час вже всі навчилися мити руки правильно, а щоб було веселіше під час цієї важливої процедури слід наспівувати приспів української пісні "Червона рута" – він триває саме 25-30 секунд. Таким чином можна не лише дотриматися санітарно-гігієнічних вимог, а й популяризувати українську пісню.


Ми вже уявляємо, як звучатиме хор дитячих голосів під час перерви!


Усі санітарні кімнати забезпечені туалетним папером, брусковим і рідким милом та електросушарками для рук.


На сьогоднішній день у кожному кабінеті знаходиться антисептик для обробки рук. Кожен, хто вважає за необхідне, може мати власний антисептик.


Шановні батьки! Купуючи такий засіб для своєї дитини, подбайте, щоб антисептик не містив ароматизаторів.


Питний режим


УВАГА! Не дозволяється пити воду з питних фонтанчиків!

Дозволяється питну воду набирати лише в індивідуальну тару (паперову або пластикову склянку, пляшку, чашку тощо)

За дотриманням цього правила слідкуватимуть чергові учні та вчителі.



Пам'ятки та правила


Почитати про правила безпечного перебування у школі можна на стенді "День за днем", а також в кабінетах. Крім того, в головному вестибюлі, біля всіма улюблених диванчиків, з'явилися столи для самопідготовки, на яких також є пам'ятки із правилами.

А ще ми подбали про можливість детальніше ознайомитися з основними положеннями нашої школи: Морально-етичним кодексом, загальними правилами поведінки, Положенням про діловий стиль одягу учасників освітнього процесу та Положенням про академічну доброчесність. Тож, поки провітрюється кабінет, можна провести час з користю.




Спілкування з батьками


З 1 вересня заходити до школи батькам та супроводжуючим особам не дозволяється, крім супроводу осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Батьківські збори проводитимуться лише онлайн.

Якщо виникає необхідність зустрітися з учителем або адміністрацією школи, необхідно домовитися про зустріч через класного керівника у телефонному режимі або записатися на прийом через секретаря (контакти приймальні можна знайти на нашому сайті)



Перший дзвоник


Є гарна новина! 1 вересня 2020 року стане точкою неповернення до усталених традицій проведення шкільних лінійок.



Перший раз, у перший клас!?


Звісно, ми не залишимо поза увагою найменших членів нашої великої шкільної родини. Наразі готується спільне онлайн‑свято для паралелі 1-х класів. Під час онлайн‑зустрічі до дітей, в їх класні кімнати, неодмінно завітають казкові герої, діти відправляться у захоплюючу подорож до країни Знань, почують мелодію шкільного дзвінка, який дадуть найстарші учні школи, та… не будемо забігати наперед, адже в наш час все так швидко змінюється…



А як же одинадцятикласники!?


І вони не залишаться поза увагою. Перш ніж отримати право дати перший дзвоник шкільній родині, наші майбутні випускники пройдуть посвяту в одинадцятикласники.



А щодо свята для всіх інших паралелей?!


1 вересня о 8.00 розпочнеться свято Першого дзвоника. Кожен класний керівник подбає про проведення Дня знань у цікавому і зручному форматі з традиційною мелодією першого дзвінка та спільною справою, що об'єднає шкільну родину, незважаючи на стіни кабінетів.

Ми підготували тематичні фотозони, які "працюватимуть" протягом тижня, щоб кожен зробив собі світлину на згадку про незвичайне 1 вересня 2020 року!



Перший урок, що розпочнеться о 9.00, буде присвячено "школі безпеки"



А далі!?


А далі уроки за розкладом!

Так, так! Звичайні уроки за розкладом і навіть не скорочені!



Чому?


Тому що слід закріпити або надолужити матеріал, що вивчався з березня по травень 2020 року, а часу на "розкачку" немає, бо ситуація ще досі не стабільна, і треба встигнути, як казав герой А.Шварценегера у однойменному фільмі, "Згадати все"



"Війна-війною, а обід за розкладом"???


Не зовсім! Просимо поставитися з розумінням і подбати про ланч-бокси для учнів 5-11 класів до того часу, коли устаткується графік харчування учнів початкових класів, адже кількість посадкових місць у їдальні зменшено і приведено у відповідність до рекомендацій.



І наостанок!


Шановні батьки! Ми щиро сподіваємось на взаєморозуміння та співпрацю у ситуації, що сколихнула не лише Україну, а й весь світ. Ми просимо слідкувати за станом здоров’я своїх дітей, за перших ознак хвороби залишати їх удома, обов’язково повідомляти класного керівника та сімейного лікаря.


Дорогі учні! Просимо виконувати правила перебування у школі, реагувати на попередження і прохання чергових учнів, вчителів щодо дотримання цих правил.

Ми гідно витримали перший виклик пандемії – дистанційне навчання! Попереду новий виклик - 2020-2021 навчальний рік, тож тримаймося гідно! Подолаймо коронавірус разом і повернімось до звичного ритму життя якомога швидше!




1 332 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page