top of page

До тебе, Україно, струна моя перша озветься…



Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасиме багаття таланту, справжнього, від Бога. Нев’янучими квітами вплівся у вінок безсмертя нашій славній поетесі літературний квест, якийучні 10-А класу підготували з нагоди вшанування 150-річчя від дня її народження.

У випробування взяли участь команди 6-х класів СЗОШ І-ІІІ ступенів №5. Учні ретельно готувалися до заходу: повторювали факти з біографії Лесі Українки, відшукували цікаві історії про захоплення, уподобання поетеси. Усі 4 команди : «Конвалія», «Мрія», «Читачі», «Книголюби» надзвичайно достойно представили себе та пройшли гідно усі випробування. Під час змагань - пошуків потрібно було з’ясувати, яку квітку найбільше полюбляла поетеса, який перший вірш написала (для цього знадобилися вміння працювати з QR-кодом) ; яке варення їй найбільше смакувало (стали в пригоді міцні знання українського алфавіту), який талісман подарував поетесі товариш із Грузії (допомогла обізнаність хлопців у зброї), розгадавши ребус, діти з’ясували, ілюстрацію до якого твору використано для тематичного дудла з нагоди ювілею поетеси.

Найбільше допомогли командам-квесторам під час пошуків і складання пазла, частинки якого вони отримували на станціях, звичайно, згуртованість, наполегливість, кмітливість, швидкість, прагнення перемогти.

Кожна команда отримала перемогу в якійсь із 4 номінацій: «Кмітливі», «Вольові», «Наполегливі», «Завзяті». Грамоти та солодкі подарунки стали гарним завершенням нелегких випробувань.

Батьки учнів теж не стоять осторонь відзначення таких подій. До ювілею поетеси мама учня 6-А класу, Яцина Олена Миколаївна, подарувала школі власноруч вишитий бісером портрет Лесі Українки, який став особливою окрасою заходу.

Будуть відходити роки, будуть проходити віки; пилом розвіється скороминуще, а вічне увійде у вічність, не так у бронзу чи мармур, як в очі людські, в надії людей. Тож учімося терпінню, вірі, любові й надії у нашої неповторної Лесі Українки.

5 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page