top of page

Олімпійське лелеченя - Olympic Movе UA

Обновлено: 30 июн. 2020 г.



Згідно з календарем спортивно-масових заходів на 2019-2020 навчальний рік, з 24 лютого по 27 лютого 2020 року, в спортивному залі нашої школи відбудеться І етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Olympic Move UA» серед учнів 5-6 класів.

Спортивно-масовий захід включає в себе три складових: рухлива гра з елементами волейболу; комбінована естафета та вікторина «Знавець олімпійського спорту».

Змагання з рухливої гри в групах проводяться за олімпійською системою. Команда складається з 6 гравців: 3 хлопця + 3 дівчини. Кожна гра складається з однієї партії до 25 очок. 24 лютого о 16.00 , в спортзалі школи, розпочнуться змагання, відповідно до жеребкування. 26 лютого о 16.00 - напівфінальні зустрічі та фінал змагань з рухливої гри.

27 березня буде проведено змагання з комбінованої естафети та конкурсу «Знавець олімпійського спорту».

Комбінована естафета включає в себе 10 етапів.

1,3,5,7 та 9 етап виконують хлопці, 2,4,6,8 та 10 – дівчата. Всі етапи естафети розпочинаються обведенням чи оббіганням стійок ( змійкою) до поворотної фішки, а в зворотному напрямку – гладкий біг.

1,2 етап - ведення футбольного м’яча ;

3,4 етап - ведення баскетбольного м’яча ;

5,6 етап - стрибки із затиснутим між ногами волейбольним м’ячем ( кенгуру);

7,8 етап - біг із ракеткою для настільного тенісу та тенісним м’ячем ;

9,10 етап - ведення хокейною ключкою тенісного м’яча ;

Місця у змаганнях з комбінованої естафети розподіляються відповідно до загального часу (з урахуванням штрафних балів) з яким команда пройшла це випробування.

Заключний конкурс «Знавець олімпійського спорту» буде проведено після комбінованих естафет. Вікторина «Знавець олімпійського спорту» включає в себе 274 питання . Загальний час на письмову відповідь (10 питань) – 7 хвилин. При підведенні підсумків цього конкурсу враховується кількість правильних відповідей. При рівності цього показнику у двох та більше команд враховується загальний час, за який команда відповіла на всі питання.

За місця в окремих видах програми кожній команді зараховуються бали. За зайняте І місце – 7 балів, за ІІ – 6 балів, за ІІІ – 5 бали, за ІV – 4 бали, за V – 3 бали, за VІ – 2 бал,за VІІ – 1 бал. Загальний підсумок змагань підводиться серед команд 5-6 класів,за найбільшою сумою балів набраними в усіх видах програми. При рівності балів у двох та більше команд, перевага надається команді, яка має кращий результат(місце) у комбінованій естафеті. При рівності цього показника перевага надається команді, яка має краще місце з рухливої гри. При рівності двох показників – місце у вікторині, при рівності всіх трьох – час, за який команда відповіла на запитання у вікторині.

106 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page