top of page

Разом для найкращого Інтернету!



День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Відзначається він другого дня (у вівторок), другого тижня лютого з 2004 року. Цьогоріч він припав на 9 лютого і проходив під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Щороку до Дня безпечного Інтернету в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій. І наш заклад - не виключення.

Впродовж тижня (з 8 по 12 лютого) учні СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 долучилися до цілої низки заходів, спрямованих на зменшення негативного впливу небажаної інформаційної продукції шляхом покращення обізнаності дітей та учнівської молоді з питань безпечного Інтернету.

В рамках тижня було проведено ряд заходів. Найбільш запам’яталися: уроки для учнів 3-4-х класів «#Не_ведусь: ми – герої безпеки в Інтернеті» в рамках освітнього проєкту #stop_sexтинг; урок з елементами тренінгу «Інформований - означає озброєний» (4-ті класи); веб- квест "Безпека в Інтернеті" (7-мі класи).

Учні 8-В та 10-Б класів нашої школи 10 лютого долучились до Всеукраїнського уроку «Онлайн-синергія для найкращого інтернету». Цей захід відбувся в межах співпраці Міністерства освіти і науки України та Google Україна і за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Організаторами Всеукраїнського онлайн уроку стали Академія цифрового розвитку та громадська організація «Центр демократичних реформ і медіа».

Старшокласники впродовж тижня створювали та презентували інформаційні колажі «Безпека дітей в інтернеті» (9-ті класи), буклети «Мережа як стиль життя» (10-11 класи).

Тиждень пройшов корисно, пізнавально і цікаво!


45 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page