top of page

Стартуємо в професійне майбутнє



Навчання у класі FERREXPO супроводжується не лише комфортом та якістю навчання, а й несподіваними бонусами для учнів. Це і факультативи для додаткового вивчення предметів: математики, української мови, англійської, історії. Це і зустрічі з цікавими людьми, які досягли професійного успіху і готові поділитися своїми секретами. І звичайно ж, поїздки до вищих навчальних закладів. Це знайомство з новими містами, навчальними закладами, професіями.

Так, п’ятого і сьомого жовтня класи FERREXPO (10‑А та 11‑Б) відправилися до Національного технічного університету «Дніпровська політехніка». Зустрічав гостей професор, доктор технічних наук, заступник завідувача кафедри відкритої розробки гірничих робіт Ложніков О.В. Він показав навчальні корпуси вишу, потім учні потрапили до сучасної аудиторії. Тут було тепло і затишно. Олексій Володимирович розповів про свою кафедру, яких спеціалістів тут готують, де вони можуть працювати (виявляється, на гірничо-збагачувальних комбінатах України дуже потрібні робітники з вищою освітою). Виступили перед майбутніми студентами і колеги Олексія Володимировича: Анісімов Олег Олександрович – доцент кафедри відкритих гірничих робіт, старший науковий співробітник, кандидат технічних наук; Чебанов Максим Олександрович – доцент кафедри ВГР, доктор філософії (PhD); Шустов Олександр Олександрович – доцент кафедри ВГР, кандидат технічних наук. Вони розповіли про навчання у вузі, вимоги, бали ЗНО для вступу. Зацікавила учнів програма обміну досвідом, можливість стажування за кордоном. Були тут і студенти, які є випускниками нашої школи. Вони із захопленням розповідали про чудові умови навчання, цікаве студентське життя. Після цього учням продемонстрували сучасні класи комп’ютерного моделювання, у яких студенти роблять перші кроки у геодизайні. Школярі навіть самостійно моделювали кар’єр. А в кабінеті робототехніки дистанційно керували реальними моделями машин, які працюють і на наших підприємствах.

Щира подяка всім, хто опікується профільними класами FERREXPO у СЗОШ №5 ім.Л.І.Бугаєвської. Ці поїздки були фінансовані Благодійним фондом Полтавського ГЗК за підтримки Голови правління ПрАТ «Полтавський ГЗК» В.В.Лотоуса. Дякуємо також провідному фахівцю з корпоративних програм Департаменту оцінки і розвитку персоналу О.В.Васильченко, яка керувала програмою зустрічі. І звичайно ж, дякуємо директору школи Аллі Миколаївні Тузіковій за те, що вона підтримує нові цікаві проєкти і піклується про навчання учнів не тільки в школі, а навіть після її закінчення, значить, про їх майбутнє.

Галаган Дмитро, Федченко Вікторія


33 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page