top of page

Тиждень безпечного Інтернету

Обновлено: 30 июн. 2020 г.




Віртуальній реальності притаманні свої плюси й мінуси. Існування кібернебезпек є настільки ж реальним, як і користь, задоволення, які отримують користувачі Інтернет-ресурсів.

Безпека дітей у мережі Інтернет – зона відповідальності всіх дорослих громадян держави, адже кількість дітей і підлітків, які постраждали через свою легковажність, неосвіченість у мережі постійно зростає.

Діти й підлітки можуть наразитися на безліч ризиків: пропаганда екстремізму, наркотиків, спонукання до самогубств, нецензурні тексти; віруси, трояни, спам, он-лайн шахрайства; незаконні контакти, кіберпереслідування тощо. Розміщуючи у мережі персональну інформацію, молоді люди відкривають всьому Інтернет-простору доступ до свого приватного життя.

З 10 по 14 лютого у СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. Л.І. Бугаєвської пройшов Тиждень безпечного інтернету, головна мета якого – просвіта учнівської молоді, розвиток культури поведінки в соціальних мережах, формування вмінь і навичок самозахисту від кіберзлочинів та кіберагресії.

Під час Азбуки культури було проведено загальношкільний відеомарафон «Користуйся корисним Інтернетом».

За цей час школярі дізнались багато цікавої інформації, пограли у пізнавальні ігри та конкурси, переглянули мультфільми та презентації, зняли відеофільми тощо.

Серед тематичних заходів слід відзначити:

· відеолекторій «Безпечна поведінка в Інтернеті»;

· пізнавальне заняття з учнями початкових класів «У подорож по морю Інтернету»;

· круглий стіл на тему: “Цифрова година”;

· відео трансляція пізнавальних фільмів про безпеку користування Інтернетом;

· інтерактивна гра між учнями 5-х класів «Інтернет - павутина шириною у Всесвіт».

Для дітей було розроблено яскраві пам’ятки з безпечної поведінки у всесвітній мережі.

31 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page