top of page

Трудові династії – жива історія підприємства

Обновлено: 30 мая 2021 г.



26 травня в школі відбулося традиційне свято в рамках реалізації регіонального профорієнтаційного проєкту «Старт у професійне майбутнє». Проєкт створений за ініціативи компанії FERREXPO у співпраці з відділом освіти Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області.

Не секрет, що основа будь-якого підприємства – це люди, працівники, які сумлінно виконують свою роботу і допомагають компаніям впевнено рухатися до своєї мети. Тому не дивно, що темою цьогорічного фестивалю творчих проєктів класу FERREXPO є «Трудові династії – жива історія підприємства».

В актовій залі школи були присутні представники 5-х чудових родин, сімейну історію і трудовий шлях яких вивчили учні класу FERREXPO.

Розпочали фестиваль трудових династій проектом «Професія високої напруги». Творча група (керівник Рашина О.В.) розповіла про родину Федченко, трудовий стаж на ПГЗК якої 157 років. Засновник династії Василь Іванович передав професію електромонтера синам, які гідно продовжили справу. На комбінаті працюють і дружини Дениса та Костянтина. Може, учениця класу FERREXPO Вікторія, внучка Василя Івановича, теж піде шляхом славної династії Федченко

Наступна група (керівник Матвієць М.Г.) зустрічала гостей із самої Англії і познайомила з родиною Кроленко Бордюг. Дідусь Кроленко С.В. передав свою справу доньці Ірині та зятеві Сергію, які сьогодні працюють на комбінаті. Гості з Англії були вражені історією цих сміливих і працьовитих людей, адже професії електрика та агломератника потребують великої відповідальності.



Творча група під керівництвом Руденко Н.М. запросила присутніх у майбутнє (2027 рік) на комбінат на прийом до самого Сергія Сергійовича Пальохи, а потім і на його ювілей. Учні зуміли творчо, креативно, у віршах представити історію комбінату та історію династії Пальохи (Єгорових, Григор’євих). Агломератники, майстер дільниці, начальник зміни, майстер із забезпечення це все професії цієї сім’ї. Навіть провели конкурс, де дізналися, хто уважно слухав і запам’ятав представників родини, ще й подарунок вручили найуважнішому.

Разом з групою під керівництвом Портяного Б.В. глядачі переглянули телепередачу «Життя відомих людей». Це був особливий випуск, бо познайомив з трудовою династією Іванових (Нельги). Майстер з ремонту, керівник автоколони, заступник головного інженера, головний інженер, начальник цеху – і це посади родоначальника династії Станіслава Васильовича. Телепередача була яскрава, музична і цікава. Сподіваємося, що учень 2 А класу Іванов Максим стане випускником класу FERREXPO, а потім гідно продовжить справу родини.

У віртуальну подорож сторінками життя чудової родини Кравченків (Олюхи, Дудник, Гаврилових, Ліщенко, Волочаєвих) запросила творча група під керівництвом Богданової Портяної М.В. Глядачі разом з учнями пройшли шлях історії країни, ПГЗК та трудової династії від 1960 року до наших днів. Розповідати було про що, адже трудовий стаж родини на комбінаті 200 років!

Усі ми, учні класу FERREXPO, керівники команд, адміністрація школи, дякуємо родинам за досвід, за єдність, за відданість професії, за велику любов до рідного міста і нашого найголовнішого підприємства Гірночо-збагачувальний комбінат.

Учні класу FERREXPO вдячні всім родинам за допомогу у підготовці до цього чудового, яскравого, феєричного свята фестивалю трудових династій ПрАТ «ПГЗК».


Переглянути відеозапис прямого ефіру можна ТУТ

25 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page