top of page

Феєричний успіх юних науковців СЗОШ №5



З 26 по 29 березня 2021 року пройшов ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Цей етап конкурсу вперше проводився онлайн і в новому форматі.

Участь у фіналі брали проєкти, презентовані в 65 наукових секціях. Їх аналізували за стандартами оцінювання міжнародного рівня. Такий формат передбачає сім компонентів: реєстрацію, підписання декларації академічної доброчесності, перевірку робіт, написання анотації дослідження, мотиваційний лист, постерний захист і наукову конференцію.

Під час випробувань журі оцінює вміння учасників презентувати дослідження у форматі «запитання-відповідь», аргументовано доводити свою точку зору на постерному захисті, а також презентацію найбільш суттєвих результатів дослідження на науковій конференції перед усіма учасниками секції. Раніше журі вже перевірило академічність текстів дослідницьких робіт, які беруть участь у фіналі.

Цього року наш заклад представляли 15 учнів, які презентували свої проєкти у секціях різноманітного спрямування: математика, техніка, біологічні науки, програмування, науки про Землю, економіка, педагогіка тощо.

Боротьба була напруженою, адже підтверджувати свій рівень володіння теоретичним матеріалом потрібно було не у вигляді письмової контрольної роботи, а під час постерного захисту, один на один із членами журі.

Слід відзначити високий рівень професійної компетенції членів журі – представників провідних вишів Полтавщини, більшість із яких має багаторічний досвід роботи з учнівськими науково-дослідницькими роботами.

Але наполеглива робота юних науковців, професіоналізм їх керівників та трохи вдачі зробили свою справу. У нас 6 перемог в обласному етапі конкурсу, з них три проєкти будуть представлені у фінальному етапі в Києві.

Вітаємо!

Шило Дмитро (10-Б клас) – секція «Лісознавство» - І місце (кер. Калашник В.В.)

Карамушка Ірина (11-А клас) – секція «Екологія» - І місце (кер. Калашник В.В.)

Чумак Міла (9-Б клас) – секція «Геологія, геохімія та мінералогія» - І місце (кер. Портяний Б.В.)

Манзюк Марина (11-А клас) – секція «Педагогіка» - ІІ місце (кер. Печонкіна Л.А.)

Бітченко Георгій (9-Б клас) – секція «Астрономія та астрофізика» - ІІ місце (кер. Пивовар В.І.)

Богдан Максим (9-Б клас) - секція «Мультимедійні системи, навчальні та ігрові програми» - ІІІ місце (кер. Пивовар В.І.)


Бажаємо нашим манівцям продовжувати свої наукові пошуки, не зупинятися на досягнутому, примножувати славу нашого закладу і на рівні України!

Хай квітне дерево науки!!!


151 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Вітаємо

Вітаємо

Вітаємо

bottom of page