top of page

Артгодина «Пізнаймо себе в малюнку»



Малювання є прекрасним способом самопізнання, формування позитивного погляду на життя, духовного й фізичного зцілення. Уміння малювати, виражати себе і свої думки через графічні образи дає можливість будь-якій людині знайти рішення багатьох проблем, вплинути на різні аспекти життя. Гете говорив: «Нам варто менше говорити, а більше малювати». І великий митець був правий. Кожна людина в дитинстві вимальовує свої страхи, переживання, мрії про майбутнє. Із роками багато хто замикається і забуває про це, але у душі кожного із нас продовжує жити та ж сама емоційна дитина, яка вміє дивуватися звичайній квітці чи метелику.

До слів великого Гете прислухалися учні 10-А класу й вирішили в повній мірі втілити їх у життя на артгодині «Пізнаймо себе в малюнку». Уявіть собі: важкий день під кінець робочого тижня, 8 урок, класна година, а тут ще й якісь арттести треба проходити. Здавалося б, гірше не придумаєш. Та із яким захопленням, завзяттям узялися ці дорослі, усе ж таки діти, малювати. Усі зосереджені, хтось низько схилився над партою, виводячи ретельно мілкі деталі, хтось шурхотить олівцями, щось ретельно зафарбовуючи, хтось супить брови, а хтось мимоволі посміхається; а дехто устиг намалювати, відпочити, й домалювати щось нове до власного образу. Жалкували десятикласники, що немає уроку образотворчого мистецтва, а може, й справді, година релакс-терапії потрібна в старшій школі? Цікаво, що одні діти обирали різні олівці, а декотрі увесь малюнок виконали одним кольором; хтось дуже критично ставиться до свого витвору мистецтва, вважаючи його недосконалим, а хтось захоплюється; дехто серйозно сприймав увесь процес арттерапії, а дехто нервово посміхався, увесь час намагаючись зазирнути до сусідів, заговорити з класом.

Утім усі хлопці й дівчата пройшли арттести «Автопортрет» та «Дерево-Я». Це допомогло не тільки зняти напругу важкого дня, відволіктися від проблем, поринути у світ фарб і тонів, не тільки помріяти про себе, зрозуміти власні відчуття, а й більше пізнати свій внутрішній світ. Діти пішли додому задоволені, із нетерпінням очікуючи наступну зустріч, адже тоді вже ми точно дізнаємося, що ж приховує мистецьке творіння кожного.

СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім.Л.І.Бугаєвської

10 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page