top of page

Бути гідними представниками країни нескорених



Гідність – це усвідомлення людиною своєї громадської ваги, громадського обов’язку. Саме таким визначенням поняття «гідність» розпочалася година спілкування в 11-А класі, присвячена Дню Гідності та Свободи. Напередодні цієї дати учні згадали, що Революція гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, тож вирішили «пройти» етапами Єврореволюції, згадали основні події тих знакових для нашої країни 94 днів, адже під час боротьби українського народу проти режиму формувалося громадянське суспільство, вражаючи світ.

Одинадцятикласники відмітили ціною яких кривавих зусиль спочатку студентство, а потім більшість українства виборювала право на власний громадський, зрештою, людський вибір вектору подальшого розвитку нашої країни. Діти вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні під тужливу пісню «Пливе кача».

Гідність – це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальності за своє життя та життя близьких, мабутнє, яке ми залишимо нашим дітям. Учні зазначили, що це розуміння треба усвідомити й за такими принципами прагнути діяти в житті.

Майбутні випускники дійшли думки, що справжнім патріотом, справді гідною людиною, можна назвати того, хто не просто кричить з високих трибун про свою любов до рідної держави, а того, хто докладає певні посильні зусилля для її розвитку на своєму, здавалося б, непомітному місці.

5 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page