top of page

Відзначили день української хустки



Сьогодні, 7 грудня , у Всесвітній день української хустки, учні 4-В класу провели цікаву подорож з історії хустки. Діти ознайомилися зі значенням хустки в житті кожної українки, як її пов’язували, як і де використовували, як прикрашали різними орнаментами та візерунками. Хустка-це символ покровительства жінки і її оберіг. На свята пов’язували кращі хустки, ніж у будні. Хустки свідчили про рівень достатку родини. Заможні жінки купували дорогі шовкові та вовняні хустки . На Святвечір , коли маленькі діти носили вечерю до родичів, обов’язково клали калач у ситцеву хустину. Коли народжувалося немовля, його купали, потім замотували в хустку і колихали. Коли народжувалася дівчинка, повитуха вішала хустку на воротях. Коли син вирушав у дорогу, мати зав’язувала у білу хустину хліб, щоб не забував батьківського порогу.

Учні пригадали приказки про хустку. Пройшлися ланцюжком слів і дізналися, що таке хустка. Розмалювали хустки і зробили виставку малюнків. Прослухали пісні «Мамина хустка», « Тернова хустка». 3 – Б клас разом з класним керівником Юхименко Іриною Вячеславівною долучилися до цього свята і підтримали флешмоб «Одягни хустку – прикрась себе» та спробували створити свій дизайн хустки.


Учні 1-А класу навчалися майстерно зав'язувати хустки, як їх прабабусі. Для учнів 2-В класу відбулася подорож у чарівний світ української хустки, у далекий світ наших бабусь і прабабусь. Діти дізналися про розмаїття кольорів, візерунків та про способи зав'язування хустки. Школярі дійшли висновку, що носити хустку - означає берегти традиції та звичаї українського народу.

63 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page