top of page

Відсвяткували у рідній школі Всесвітній день читання вголос

Обновлено: 30 июн. 2020 г.



Навіщо читати вголос?

Найвідвертішу і найправильнішу відповідь на це питання можуть дати вчителі початкової школи. Адже кому, як не їм, зрозуміло, що читання вголос розвиває пам'ять, поповнює словниковий запас дитини, залучає слухове сприйняття та розвиває моторну активність.

Такі «сімейні читання» відбулися 5 лютого у Всесвітній день читання вголос у СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. Л. І. Бугаєвської. Адже клас – це маленька сім’я, а школа – то велика родина.

Цього дня найменшенькі зрозуміли, що аудіо книги та аудіо казки не зможуть замінити живе спілкування з однокласниками, під час якого створюється гарний настрій, формуються розумові здібності. Тому саме в цей день першокласники демонстрували однокласникам, учителям і батькам, як дуже гарно вони навчилися читати вголос.

Другокласники читали вголос разом і поодинці, переповідали прочитане одне одному, своїм наставникам. Третьокласники і четвертокласники самостійно обирали собі книжки і читали вголос навіть під час перерв. Цього дня діти менше заглядали у свої смартфони, а більше у книжки.

Учителі долучали до читання вголос учнів середньої ланки під час вивчення нових тем, а десятикласники під чарівні звуки Шопена читали вголос «Impomtu phantasie» Ольги Кобилянської. Духовна чистота – то найбільша людська сила, - до такого висновку дійшли старшокласники.

Читаючи вголос, читаючи якомога більше, діти отримали шанс відкрити для себе нові ідеї, нові можливості, про які вони навіть не здогадувалися.

Учитель української мови та літератури Дудчак Л.І.

48 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page