top of page

Година коду у СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. Л.І. Бугаєвської


Година коду є одно-годинним вступом до інформатики, призначеним для демістифікації програмування, а також демонстрації того, що кожен може опанувати його основи, і залучення учасників до сфери інформатики. Ця кампанія стала всесвітнім заходом визнання інформатики, починаючи з одно-годинних вправ з кодування, і далі поширюючись на інші події у спільнотах.

Година коду відбувається щороку протягом Всесвітнього тижня інформатики. У 2019 тиждень інформатики припадає на December 9-15. Тиждень інформатики проходить щороку на честь дня народження піонера комп'ютерних наук Адмірала Грейс Мюрей Хоппер (9 грудня 1906).

Організатором Години коду є неприбуткова організація Code.org, це сайт, на якому діти та дорослі можуть вивчати програмування безкоштовно. Code.org залучає до співпраці таких партнерів, як Microsoft, який надає безкоштовний доступ до навчальної версії гри Minecraft Education Edition, де інтегровано середовище програмування.

Цього року наш заклад активно долучився до проведення Години коду. Учителі інформатики та фізики 12 грудня взяли участь у міському семінарі-практикумі «Упровадження нових напрямів STEM-освіти у практику роботи вчителів природничо-математичного циклу та інформатики. Правила використання Micro:bit та його впровадження». А учні початкової та основної школи опановували основи програмування під час таких заходів, як «Подорож у країну програмування – захоплива гра для дітей 6-10 років» (учитель Чернишова В.В.); «Година коду – цікаві ігри з програмування для школярів віком від 11 до 16 років» (учитель Ковпак Я.О.), інтерактивне заняття для 8-класників «Програмування – це просто і весело» (учитель Пивовар В.І.). Для батьків 6-В класу (класний керівник Сердюк Ю.В.) був проведений лекторій на тему «Навіщо дитину вчити програмування?».

17 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page