top of page

День Землі

Обновлено: 3 мая 2021 г.



22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем.

Наша школа прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів з урахуванням екологічних аспектів. Дбайливе ставлення до природи, навколишнього природного середовища – важливий крок на цьому шляху. Тому щороку учнівський, педагогічний та батьківський колектив долучаються до різноманітних заходів з нагоди Дня Землі.

Цього року здобувачі освіти всіх класів онлайн (5-11 класи) чи офлайн (1-4 класи) разом з учителями-предметниками, класними керівниками стали учасниками НАЙБІЛЬШОГО УРОКУ В СВІТІ З ЕКОЛОГІЇ ТА КЛІМАТИЧНИХ ЗМІН. Міжнародний проєкт розробили Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та EdEra. Мета уроку: розповісти учням про екологічні проблеми, зокрема про зміну клімату, надихнути їх своїми щоденними діями протидіяти зміні клімату.

Так, 11-А разом з учителем хімії Біленко Людмилою Аркадіївною стали учасниками уроку «Земля – наш дім», детально дослідили витоки святкування Дня Землі та шукали причини кліматичних змін у діяльності людини, яка пов’язана саме з хімічним виробництвом.

Учитель географії Портяний Богдан Васильович навчав восьмикласників розраховувати свій вуглецевий слід, а потім разом вони шукали можливості, як його можна зменшити.

Учні 2-А класу разом з класним керівником Курик Вірою Іванівною провели презентацію міні-еко-проєктів «Щоб краще жити з кожним днем, планету нашу збережем!» Чого тут тільки не було: і моделі сучасних та майбутніх машин, що працюють на альтернативних видах палива, модель Землі, виготовлена з конструктора LEGO, колаж «Квітуча Земля» і веселі долоньки «Я люблю Землю».

Третьокласники разом з Паламарчук Світланою Юріївною спробували власними зусиллями вирішити екологічні проблеми. 4 групи учнів («Активісти», «Група підтримки», «Забезпечення», «Сортування») створили квітку – символ життя, виготовляли із вторинної сировини екоторби, створювали колаж малюнків для пропагування бережливого ставлення до природи.

У ході освітнього процесу для учнів початкової школи були проведені рухливі перерви, які цього дня мали також екологічне спрямування, наголошували на цілісності та взаємозв’язках всіх природних компонентів.

Яскравий вернісаж малюнків та екоплакатів, виготовлених учнями початкової школи, вражає своєю різнобарвністю та оригінальним поглядом на вирішення багатьох екологічних проблем.

Наш заклад також підтримав ініціативу юних натуралістів Національного еколого-натуралістичний центру учнівської молоді та провів 22 квітня екологічну акцію «Зелене будівництво України». Головна умова акції – 22 квітня о 12:00 усі учасники акції по всій Україні одночасно розпочинають висадження дерев, фотографують або знімають на відео цей процес та публікують на офіційних сайтах або у соціальних мережах під гаслом «Ми долучилися до Зеленого будівництва України!».

Загін «Екологічна варта», представники учнівського самоврядування, вчителі, адміністрація долучилися до озеленення та благоустрою подвір’я закладу. Кущі жасмину та молоденькі катальпи органічно вписалися у пришкільний ландшафт. А учні 1-А та 1-Б класів разом з батьками прикрасили шкільний ганок новими туйками.

Станьмо на варті власного майбутнього!




16 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page