top of page

День толерантності

Обновлено: 23 нояб. 2021 г.



ТОЛЕРАНТНІСТЬ.

Таке красиве й водночас важливе для всіх нас слово.

26 років тому, 16 листопада 1995 року, ЮНЕСКО прийняли документ, що має назву "Декларація терпимості" в якому зазначається, що кожна людина незалежно від віросповідання, від етнічної приналежності, кольору шкіри чи статі - РІВНА.

Цілих 26 років з моменту, коли цивілізований світ веде боротьбу з дискримінацією.

Сьогодні гостро постає питання про нехтування учнями та молоддю загальнолюдськими цінностями, порушення особистих прав людини, нетолерантне ставлення дітей одне до одного.

Навчальний день для учнів 1-х класів розпочався із пізнавальної вікторини «А чи знаєш ти…?». Учні залюбки давали відповіді на запитання, пов’язані із словом «толерантність», адже саме в цей день весь світ відзначає Міжнародний день толерантності. Поки першокласники відповідали на цікаві запитання від шкільного психолога Євгеніі Стариніної, інші переглядали мультфільми, які налаштовували малюків на добрі думки та позитивні емоції.

А вже після третього уроку в нашій школі виросло Дерево дружби! Усі охочі долучилися до шкільної акції толерантності, зробивши браслети дружби, та разом із іменними паперовими долоньками розвішували на символічному дереві, пропонуючи дружбу учням нашої школи. Після завершення акції кожен міг підійти до Дерева дружби та взяти браслет, давши знак згоди на дружбу. P.S. Майстер-класи з виготовлення браслетів провела для учнів соціальний педагог Тетяна Дідик

Ну як же без нашої традиційної рухливої перерви «Один, два, три- дружнє коло утвори!». Ви не уявляєте, скільки позитивних емоцій було у дітей! Танцюючи, діти показали, наскільки вони дружні та толерантні, а спільні рухи їх об’єднують!

Також для учнів було створено інформаційний куточок. Взявши в руки смартфони, діти отримували інформацію через QR-коди. Тобто граючись-навчалися!

Учні 4-Б класу з класним керівником Балалою Євгенією Віталіївною долучились до акції.

Діти пізнали, що таке толерантність. Сформували ціннісні установки на толерантне спілкування та навички толерантної поведінки. Розвивали почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій, культури різних народів. Продовжили формування толерантного ставлення однокласників між собою.

А на останок вирішили подарувати частинку добра мешканцям міста. Розклеївши листівки гарного настрою

Учні 2-В класу на чолі з класним керівником Аллою Миколаївною Малаховою розкрили суть поняття "толерантність" і записали на пелюсточках квітки притаманні собі риси толерантної людини. Дуже цікавою була пізнавальна вікторина, за яку дітки отримали бали. Без сумнівів, усі учні 2-В класу набрали максимальну кількість балів!



Учні старших класів також долучилися до заходів із відзначення Міжнародного дня толерантності. Стартували учні 8-А та 6-Г класів. Практичний психолог Євгенія Стариніна у форматі онлайн провела заняття із використанням інструментів сервісу Mentimeter. Учні створювали хмару слів, відображали думки в групі та дійшли висновку про важливість толерантності в сучасній Україні, якої, на жаль, нам бракує. Тому толерантність як рису особистості цілком можна (і потрібно!) виховувати.



13 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page