top of page

Дню Соборності присвячується




Українці – це ми! Якщо раніше Україна в усьому світі асоціювалася лише з Чорнобилем, братами Кличками та Андрієм Шевченком, то нині Україна - це бренд, який потрібно гідно підтримувати, а отже, знати свою історію, культуру та традиції, презентувати їх світові, доводячи всім, що ми - унікальна країна, мирна й дружня, проте за себе постояти зможемо.

«Україна - це супер! Україна - це ексклюзив!» - саме такими словами видатної української поетеси Ліни Костенко було названо пізнавальну гру, яка відбулася у Горішньоплавнівській Спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 з поглибленими вивченням предметів природничо-математичного циклу ім.Л.І.Бугаєвської до Дня Соборності України.Учасниками заходу стали учні 6-х класів та 11-А класу.

Так само, як у далекому 1919 році 22 січня було проголошено універсал про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну, під час гри відбулося об'єднання учнів чотирьох класів у збірних командах. Визначити учасників допоміг попередній тур - вікторина «Навчаємося заради перемоги».

Членами журі стали класні керівники 6-А,Б,В класів, адже серед них учитель української мови та літератури, а тут говорили про мову, фольклор, літературу; учитель історії, без неї ніяк, бо той, хто не знає свою історію, той не вартий майбутнього, та учитель мистецтва, це вже наша культура, віковічні традиції. Провела захід педагог-організатор та класний керівник 6-Г класу.

Упродовж гри на шестикласників чекали 6 раундів: розважальний «Склади слово», інтелектуальний «Україна - це супер!», музичний «Мова вітру», пізнавальний «Мапа України», хореографічний «Україна танцювальна», історичний «Квіти України». Не залишилися осторонь і глядачі, які брали участь в інтерактиві та отримували відповідні бали, а також разом з учнями 11-х класів розучили народний танець-гру «Гречаники». Наприкінці змагання глядачі на власний розсуд могли додати зароблені бали в скарбничку улюбленої команди.

Безперечно, знати історію дуже важливо, але необхідно позбуватися комплексу меншовартості, який ще притаманний деяким родинам. Якщо дорослий не знає, чому він гордий за свою країну, за що любить її, не відчуває величі власного народу, то цей комплекс передається й дитині. Тож мета заходу - не перевірка знань, а прагнення поглибити розуміння того, що нам є чим пишатися. Ми маємо пам’ятати минуле, вивчати сучасне, дбати про майбутнє.



8 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page