top of page

Добро починається з мене



Учні 6-А та 6-Б класів (класні керівники Загарова О.А. та Баклагіна Н.В.) провели до Міжнародного дня осіб із інвалідністю для учнів школи експрес-хвилинку «Добро починається з мене». Учні у своєму повідомленні відмітили, що метою, заради якої цей день було проголошено, – це дотримання прав людини і участь таких людей у житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій, прийнятою Генеральною Асамблеєю. В Україні проведення цього дня встановлено Указом Президента, починаючи з 1993 року.

Люди з вадами досить часто бувають виключені з повноцінного життя суспільства. Ми повинні розуміти, що від того, як суспільство ставиться до людей з обмеженими можливостями, залежить рівень цивілізованості суспільства.

Свій виступ учні закінчили словами про те, що інвалідність – це не вирок, що люди з обмеженими можливостями можуть бути і стають повноцінними членами суспільства: відмінними фахівцями, політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, у тому числі, й абсолютно здорових людей нашого суспільства. І таким прикладом є Леся Українка, Людвіг ван Бетховен, Ерік Вайхенмайер, Естер Вергеер, Мадлен Стюарт. Втрата такого вагомого потенціалу суттєво збіднює людство.

На завершення свого виступу учні нагадали про обов'язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

76 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page