top of page

Дружня зустріч з ювенальною поліцією



Тільки завдяки тісній на співпраці педагогів, учнів та батьків і розумінням єдиної спільної мети, до якої прагнемо дійти, можливий гарний результат. Це дуже кропітка і не легка робота.

Дев’ятикласники переживають один з найвідповідальніших етапів у розвитку людини і підготовки її до життя і, саме в цей час загострюються проблеми між батьками і дітьми: одним здається, що їх занадто контролюють, інші навпаки – контролюючи дітей, переживають, чи не надають їм «зайвої свободи». Для того, щоб розібратися у взаємних правах і обов’язках дітей та батьків, на прохання останніх на зустріч до учнів 9-В класу була запрошена інспектор з ювенальної превенції сектора превенції лейтенант поліції Святна Євгенія Вікторівна.

Євгенія Вікторівна була приємно здивована і підкреслила, що така зустріч за ініціативи саме батьків в її професійній практиці відбувається вперше і це говорить про те, що батькам небайдуже майбутнє їх дітей.

На спілкування пані Євгенія завітала з повітряними кульками у вигляді смайликів. Цими посмішками інспектор хотіла наголосити на тому, що поліція завжди дружня до дитини, а подібні заходи лише профілактика правопорушень серед неповнолітніх. Поговорили про особливості 14-річного віку, підвищення конфліктності у стосунках із батьками та старшими, нестабільний емоційний фон, про відповідальність, яка наступає з 14 років, правові аспекти різних ситуацій, які можуть виникати через дорослішання: вживання алкогольних напоїв, тютюнових та інших заборонених виробів.

Діти ставили запитання, які їх цікавили та отримували відповіді на них.

Класний керівник Руденко Н.М. підготувала буклети «Взаємні права та обов’язки батьків та дітей» та закликала своїх учнів до діалогу з батьками в конфліктних ситуаціях, знаходити рішення з будь-яких питань, які б задовольняли обидві сторони адже діти завжди повинні пам’ятати, що батьки – це ті люди, які люблять своїх дітей більш ніж будь-хто, навіть, коли сварять, ображаються.

Батьки в свою чергу повинні пам’ятати, що проконтролювати усе і всіх неможливо, тому важливими є розмови і ознайомлення підлітка із особливостями дорослого життя, щоб роблячи певний свій життєвий вибір, він міг опиратись на якусь основу, яка може бути закладена батьками.

Ланцюжок: Любов – Довіра – Розуміння – Підтримка – це найсуттєвіше, що є для дитини в цей час.

Також цього дня Євгенія Святна завітала до учнів 4-А класу, де відбулась зустріч у дружньому колі «Ми – проти булінгу»

8 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page