top of page

Знайомство Декларацією відповідальності людини



Всеукраїнський День відповідальності людини – державне свято України, яке, починаючи з цього року, відзначається 19 жовтня у день народження Богдана Гаврилишина. Богда́н-Володимир Дми́трович Гаврили́шин — український, канадський, швейцарський економіст, громадський діяч, меценат. Ще на початку 2010-х дійшов висновку, що кожен прожитий день людиною повинен складатися з відповідальних дій. І у 2014 році професор створив змістовний та лаконічний документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої відобразив різні рівні відповідальності: від особистої до відповідальності на рівні країни та світу. Саме з цією важливою інформацією прийшли поділитися учні 9-В класу (класний керівник Наталія Руденко) до молодших учнів 4-Б класу (класний керівник Євгенія Балала). Четверокласників заздалегідь було об’єднано у 4 групи. Старшокласники пояснювали кожну статтю «Декларації відповідальності людини», залюбки ділилися своїми успіхами та досягненнями, а учні 4-го класу створювали інтелект-карту власного розуміння цих статей. Кожен пункт декларації було записано на умовних зернятках квітки-соняшника. Саме такими діями учні долучилися до акції «Марафон відповідальності». Умовні зернятка символізували, що, зростаючи, вони обов’язково дадуть свій результат: окрім своїх прав, люди будуть більш відповідально ставитися до себе та свого здоров’я, суспільства, держави, природи та всього світу.

Зустріч закінчилася естафетою відповідальності. Кожен, хто міг назвати серед присутніх відповідальну людину - робив із нею селфі.

Класний керівник Валентина Чернишова також долучила до акції «Марафон відповідальності» учнів свого 2-Б класу. Під час майстер-класу з виготовлення квітки-соняшника малюки ділилися своїми добрими вчинками, а Валентина Валентинівна нагороджувала кожного похвалою. Наприкінці заняття класна кімната була прикрашена гарними соняхами на згадку дітям про сьогоднішній день.

Приємно відзначити, що Україна стала першою країною у світі, що прийняла День відповідальності людини як загальнодержавне свято! Тож нехай 19 жовтня стане для вас тим днем у році, коли ви похвалите себе за кожен прояв особистої відповідальності! Заступник директора з виховної роботи Ілона Манько

9 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page