top of page

Марафон доброти добігає кінця

Обновлено: 7 июл. 2020 г.


3 грудня для учнів 5-х класів було проведено урок толерантності до Міжнародного дня людей з інвалідністю. Основною метою уроку було навчити учнів встановлювати доброзичливі та толерантні стосунки із людьми з особливими потребами. Під час уроку учні розглядали життєві ситуації, знайомлячись із різними формами комунікації людей, які мають порушення слуху, опорно-рухового апарату, зору. Навчилися бачити спочатку людину, а потім її вади.

5 грудня-Всесвітній день волонтера. Саме ця дата стала приводом для наступного етапу Марафону. Для учнів 10-х класів була проведена лекція-тренінг «Сучасні можливості волонтерства». Тетяна Дідик ділилася власним досвідом. Говорила про Волонтерський рух в Україні, про те, що волонтери діють за покликом душі. Їх робота безкорислива, неприбуткова, але надзвичайно важлива.

Марафон Доброти супроводжувала щоденна рухлива перерва, під час якої учні отримували море позитивних емоцій. У вестибюлі працювала фотозона. Усі бажаючі залюбки фотографувалися з улюбленими котиками або створювали образ цих тваринок. Із хештегом "Котики СЗОШ №5 проти насильства" розміщували фотографії в соцмережах, щоб привернути увагу всієї спільноти для вирішення проблеми насильства.

Ще одним важливим етапом Марафону стала благодійна волонтерська акція «Долоньки щирих побажань». До пункту збору учні приносили новорічні іграшки, виготовлені власноруч, щоб привітати з Днем Святого Миколая та новорічними святами учасників бойових дій. Учні 6-го класу провели для всіх бажаючих майстер-клас із виготовлення ялинкових прикрас.

Усі учасники Марафону отримали наліпки із лого-персонажем Котиком та сувенірні браслети, які надав навчальному закладу Обласний молодіжний центр м. Полтави.

Підводячи підсумки Марафону доброти, склавши його психологічний портрет можна зробити висновки. Коло тем для обговорення не обмежилось учасниками професійного спрямування, а були залучені усі учасники освітнього процесу. Адже обговорювані питання стосувалися спільних для більшості людей проблем: питань здров'я, культури, освіти, моралі і права. Адже недарма писав Ральф Уолдо Емерсон : «Скільки в людини доброти – стільки в ній і життя»

59 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page