top of page

Мінна безпека



Через бойові дії, які відбуваються в нашій країні, актуальним стало питання мінної безпеки. Нерозірвані снаряди, авіабомби, ракети, касетні боєприпаси, міни та різноманітні вибухонебезпечні предмети залишають після себе ті, хто несли "руській мір" на нашу землю. І хоча сапери, працівники ДСНС та інші спеціалісти в цій галузі цілодобово проводять розмінування, на жаль, відгомін цього жахіття ми будемо чути ще довгі роки.

Сьогодні, як ніколи, виникла необхідність кожному з нас розібратися, що собою являють ці небезпечні предмети. По-перше, для того, щоб бути обізнаними і вчасно виявити загрозу.

По-друге, закінчиться війна, налагодиться життя, і ми знову виїжджатимемо до лісу на відпочинок. Спочатку, звісно, обережно, а далі поступово втрачатимемо пильність. Але кожен повинен пам'ятати, що навіть через 80 років знаходять нерозірвані і небезпечні боєприпаси часів Другої світової війни. А отже, слід бути уважним повсякчас.

По-третє, деякі території обстрілюють інтенсивно. Мешканці, які перебувають зараз у більш-менш спокійних місцях, після закінчення бойових дій у своїй більшості повертатимуться додому. Повертатимуться з батьками й учні, які наразі здобувають освіту в наших навчальних закладах. А тому важливо донести до них цю інформацію з різних сторін: з телебачення, з офіційних джерел, від батьків та від учителів.

Саме вирішення цих трьох завдань і були головною метою виховної години стосовно мінної безпеки. Після ознайомлення з основною інформацією, учні спробували пограти в гру "Правда чи брехня", де мали можливість перевірити сприйняту інформацію.

5 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page