top of page

Олімпійський тиждень у школі



Усім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом-спорт. Вже кілька років поспіль традицією нашого закладу стало проведення Олімпійського тижня, метою якого є поширення ідей олімпійського руху в Україні, формування у дітей мотивацій до здорового способу життя, виховання учнів на гуманістичних ідеалах олімпізму.

Цього року Олімпійський тиждень розпочався 17 вересня з екскурсійної програми для учнів 1-х класів до «Кабінету олімпійської освіти». Діти залюбки слухали про цікаві факти олімпійського руху, розповідали, якими видами спорту займаються вони та їх батьки, уважно роздивлялися інформаційний матеріал про здобутки спортивних команд нашої школи. Наприкінці зустрічі отримали приємні подарунки від Національного олімпійського комітету України.

Цей день був насиченим і для учнів 5-х класів. Для них було організовано та проведено спортивні майстер-класи з метою популяризації різних видів спорту. На урок фізичної культури завітали титуловані спортсмени, відомі тренери та майбутні чемпіони. Урок розпочався із вітального слова директора школи Алли Тузікової та розминки, яку провели професіонали своєї справи. А далі відбулося найцікавіше - майстер-класи.

Владислав Григоренко (Майстер спорту України міжнародного класу, призер чемпіонатів світу та Європи, багаторазовий переможець чемпіонатів України з кульової стрільби, заступник директора відділення НОК України в м.Горішні Плавні, тренер ДЮСШ№1) та Олексій Хабаров (Майстер спорту України міжнародного класу, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів України з кульової стрільби, призер міжнародних змагань, рекордсмен чемпіонатів України, тренер ДЮСШ №1) неабияк здивували та викликали шалену зацікавленість у дітей видами зброї, яка використовується у такому олімпійському виді спорту як кульова стрільба. Вони пояснили учням, що на відміну від інших видів спорту, де спортсмени зустрічаються у поєдинках одне з одним, стрілець веде найважчий бій — бій із самим собою. Шлях до успіху у цьому спорті насамперед залежить від уміння психологічно налаштовуватись.

Ознайомив учнів із методикою найпопулярнішої спортивної гри у баскетбол Олег Запорожець (тренер ДЮСШ№1). На відміну від інших видів спорту, це гра командна. За свою більш ніж вікову історію цей вид спорту здобув величезну кількість шанувальників у всьому світі. Властиві йому висока емоційність і видовищність, різноманіття прояву фізичних якостей і рухових навичок, інтелектуальних здібностей і психічних можливостей.

Наступний майстер-клас був проведений молодим поколінням, учнями нашої школи, майбутніми чемпіонами. Володимир Кобилка, учень 8-А класу, та Анастасія Забродна, учениця 7-А класу, займаються великим тенісом не один рік. Володимир - 8 років, Анастасія - 4 роки. Тренує їх Ігор Скурніков, тренер ДЮСШ№1. Великий теніс відрізняється від інших видів спорту тим, що змагання зазвичай проходять між двома суперниками або двома командами, які складаються із двох осіб. Юні спортсмени навчили прийомам найскладнішого елементу – подачі - та запрошували на професійні тренування, які проходять на тенісних кортах нашого міста.

Під час такого нетрадиційного уроку учні захоплено долучалися до спільних тренувань із спортсменами, а ті, в свою чергу, демонстрували свої навички й уміння, не шкодуючи власних сил та емоцій.

Наприкінці уроку кожен учасник майстер-класу отримав подарунок від Національного олімпійського комітету України, які вручили вчителі фізичної культури та консультант ЦПРПП Світлана Демянчук.



Ілона Манько, заступник директора з виховної роботи та

Альберт Шахман, учитель фізичної культури

24 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page