top of page

Розпочалась низка заходів з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи



35 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, але про цю подію та наслідки до сьогодні обговорює вся світова спільнота. До відзначення пам’ятної дати долучилися всі учасники освітнього процесу СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 і.м. Л.І. Бугаєвської. Заходи, які були проведені в закладі мали одну мету: познайомити учнів з однією із трагічних сторінок України; вшанувати пам'ять трагічно загиблих під час ліквідації наслідків аварії, жертв Чорнобильської катастрофи; розкрити наслідки трагедії, щоб запобігти подібному лиху.

Ранок, 23 квітня, в школі розпочався із шкільного випуску радіогазети «Трагічна сторінка в історії України». Послухати інформацію про події, що сталися 26 квітня 1986 року, завдяки сучасним технологіям, мали можливість не тільки учні початкових класів, які навчаються у звичному режимі, а й ті учні, які перебувають на дистанційній формі навчання.

Протягом тижня для учнів 5-11 класів були проведені тематичні онлайн-зустрічі: година-реквієм «Біда забрала в мене щастя радіти теплому дощу…»; урок-пам`ять «Дзвони Чорнобиля»; виховна година-спогад «Чорнобиль не має минулого»; круглий стіл «Чорнобиль… Трагедія… Наслідки…»; історичний репортаж «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі»; екологічна година «Чорнобиль – чорний біль нашої землі»; віртуальна екскурсія Національним музеєм «Чорнобиль»; урок-реквієм «Чорнобиль : життя " до" і "після"».

Аліна Чабанова, керівник шкільного театру «Романтики», разом із його учасниками підготували поетичний онлайн-челендж пам’яті жертв Чорнобильської трагедії. Віршованими рядками найзворушливіших поезій українських авторів, учні передавали свої емоції так, що нікого не залишили байдужими.

У шкільній бібліотеці працює виставка-пам’ять «Лунає над світом Чорнобиля дзвін», яку підготувала Станкевич І.В. Інформаційний стенд «День за днем» оформили педагог-організатор Наталія Руденко та соціальний педагог Тетяна Дідик.

17 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page