top of page

Синя стрічка символ протидії булінгу

З 4 по 7 травня тривають акції в рамках Міжнародного дня протидії булінгу.


Цього року учасники освітнього процесу СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім. Л.І Бугаєвської доєдналися до міжнародної кампанії та впродовж 4х днів взяли активну участь у профілактичних заходах, спрямованих на попередження цькування в освітньому середовищі. 5 травня учні молодших класів та педагогічний колектив СЗОШ І-ІІІ ступенів №5 ім.Л.І.Бугаєвської долучилися до флешмобу «Стоп насильству!». Одяг синього кольору та символічні стрічки стали знаком протесту проти зла та проявів насильства в учнівському середовищі. Для учнів 7-А класу практичний психолог Євгенія Стариніна провела онлайн-урок «#Не_ведись - прояви свою стійкість в Інтернеті». За підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини, освітнім проєктом #stop_sexтинг, було розроблено ряд заходів для забезпечення стійкості дітей до шкідливого контенту. Під час уроку Євгенія Олександрівна акцентувала увагу учнів, що булінг, за допомогою електронних комунікацій, небезпечний для психологічного здоров’я дітей. Цькування дуже часто призводить до депресивних станів та інших психологічних розладів серед підлітків. У жертв кібербулінгу частіше спостерігаються суїцидальні думки та спроби самогубства. Класний керівник 9-Б класу Пивовар В.І. провела інформхвилинку для учнів свого класного колективу. Вікторія Іванівна зауважила, що жодна дитина не може бути об'єктом незаконного посягання на її честь і гідність. Будь-яке насильство над дитиною переслідується законом. Учні 4-В класу стали учасниками заняття з елементами тренінгу: «Синя стрічка – нагадування про те, що булінг повинен зникнути з нашого життя!» Під час практичних вправ діти побачили, які наслідки може мати булінг для людини, яка стала його жертвою. Після заняття школярі пов'язали сині стрічки на вході до школи, як нагадування про необхідність викорінення цього негативного явища.

Для учнів 3-А класу Бондарчук Л.В. провела годину спілкування «Що треба знати про булінг?», на яку була запрошена інспектор з ювенальної превенції, лейтенант поліції Святна Є.В. Під час інтерактивних вправ учні проаналізували поведінку всіх учасників булінгу (жертви, спостерігача, агресора), навчилися відрізняти поняття «булінг» та «конфлікт», сформували навички безпечної та відповідальної поведінки. Євгенія Вікторівна розповіла учням, як діяти у разі виявлення булінгу та яку відповідальність можуть нести учні, які скоюють булінг. До Міжнародного дня протидії булінгу 6 травня з учнями 6-А класу було проведено превентивний захід на тему «Проблема булінгу очима підлітка», спрямований на інформування учасників освітнього процесу про шкільний булінг та запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування).

7 травня відбулась виховна годин з теми "Булінг у навчальному закладі: що це таке і як з цим боротися" для учнів 9-А класу. Учні 3-Б та 4-А класу долучились до акції "Стоп булінг!" Тиждень виявився насиченим та ,сподіваємось, корисним. Наша команда намагалась довести учням, що булити- це зовсім НЕ КРУТО! Було б набагато ліпше, якби люди замість булінгу робили щось добре одне для одного.


І. Манько, заступник директора з виховної роботи

293 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page