top of page

Стартує підготовка до заходу«Olympic Move UA»



Згідно з календарем спортивно-масових заходів на 2020-2021 навчальний рік, з 07 квітня по 16 квітня 2021 року, в спортивному залі нашої школи відбудеться І етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Olympic Move UA» серед учнів 5-8 класів. Команди будуть розділені на дві вікові групи. Молодша група – учні 5-6 класів та старша група –7-8 класів.

Спортивно-масовий захід включає в себе три складових: змагання з волейболу для старшої вікової групи, рухлива гра з елементами волейболу для молодшої групи; комбінована естафета та вікторина «Знавець олімпійського спорту». Всі команди, з усіх видів програми заходу змагаються окремо в своїх групах.

Змагання з волейболу та рухливої гри в групах проводяться за олімпійською системою. Команда складається з 6 гравців: 3 хлопця + 3 дівчини. Кожна гра складається з однієї партії до 15 очок.

07 квітня о 15.45, в спортивному залі школи, розпочнуться змагання з рухливої гри серед команд молодшої групи. Змагання з рухливої гри та волейболу будуть проведені відповідно до розкладу з 07 квітня по 14 квітня. З 14 по 16 квітня, під час уроків фізкультури, буде проведено в групах змагання з комбінованої естафети та конкурсу «Знавець олімпійського спорту».

Комбінована естафета буде включати в себе 10 етапів.

1,3,5,7 та 9 етап виконують хлопці, 2,4,6,8 та 10 – дівчата. Всі етапи естафети розпочинаються обведенням чи оббіганням стійок ( змійкою) до поворотної фішки, а в зворотному напрямку – гладкий біг.

1,2 етап - ведення футбольного м’яча ;

3,4 етап - ведення баскетбольного м’яча ;

5,6 етап - стрибки із затиснутим між ногами волейбольним м’ячем ( кенгуру);

7,8 етап - біг із ракеткою для настільного тенісу та тенісним м’ячем ;

9,10 етап - ведення хокейною ключкою тенісного м’яча ;

Заключний конкурс «Знавець олімпійського спорту» буде проведено після комбінованих естафет. Вікторина «Знавець олімпійського спорту» включає в себе 274 питання . Загальний час на письмову відповідь (10 питань) – 7 хвилин. При підведенні підсумків цього конкурсу враховується кількість правильних відповідей. При рівності цього показнику у двох та більше команд враховується загальний час, за який команда відповіла на всі питання.

За місця в окремих видах програми кожній команді зараховуються бали. За зайняте І місце – 10 балів, за ІІ – 8 балів, за ІІІ – 6 балів, за ІV – 5 балів, за V – 4 бали, за VІ, VII та VIII – 1 бал. Загальний підсумок змагань підводиться серед усіх команд, які взяли участь у спортивно - масовому заході, за найбільшою сумою балів, набраних в усіх видах програми. При рівності балів у двох та більше команд, перевага надається команді, яка має кращий результат(місце) у комбінованій естафеті. При рівності цього показника перевага надається команді, яка має краще місце з волейболу (старша група),рухливої гри (молодша група). При рівності двох показників – місце у вікторині, при рівності всіх трьох – час, за який команда відповіла на запитання у вікторині. Команди переможниці та призери будуть нагороджені грамотами за окремі види змагань та у загальному підсумку.

119 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page