top of page

Стосується кожного



Права людини, як броня, — вони захищають нас; як правила — говорять нам, як себе поводити; і вони, як арбітри, — ми можемо до них звертатися. Вони абстрактні — як емоції, і тому належать всім й існують, що б навколо не відбувалося.

Права подібні до часу, однаково ставляться до всіх нас: багатих і бідних, жінок і чоловіків, старих і молодих, високих і низьких. Пропонують нам повагу, і вимагають від нас ставитися з повагою до інших. Вони подібні до доброти, правди і справедливості: ми можемо розходитися в думках стосовно їхнього визначення, але ми впізнаємо їх, коли бачимо, що їх порушують.

У 1950 році Генеральна асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.

Традиційно з нагоди цієї події в нашій країні проводиться Єдиний урок права. Ініціативна група 10-А класу підготувала та провела відеоурок «Знаю права і змінюю світ». Учні представили однокласникам яскраву й змістовну презентацію, анімаційні ролики, в яких ознайомили однокласників із цілями сталого розвитку людства. Десятикласники спробували визначити шляхи розв’язання деяких із глобальних проблем планети, запропонували свої варіанти розвитку подій. Згодом учні знаходили відмінності між Декларацією права людини та Конвенцією з прав дитини, з’ясували, яких із статей в цих документах не вистачає з огляду на сучасний процес розвитку людства.

Зрештою, зійшлися на тому, сьогодні, як ніколи,суспільство має згуртуватися для досягнення спільної мети – захисту прав людини та створення сприятливих та безпечних умов життя в усьому світі не лише для себе,а й для майбутніх поколінь.

47 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page