top of page

Трудове виховання підростаючого покоління

Обновлено: 13 дек. 2020 г.




Людина розвивається духовно й фізично тільки в праці. Вона сприяє розумовому розвиткові. Діти, зайняті різними видами праці, кмітливіші, винахідливіші, вони стикаються з різними знаряддями праці, матеріалами, дізнаються, про їх призначення, збагачують свій словниковий запас. Молодому поколінню треба передати певний виробничий досвід, розвивати творче практичне мислення, працьовитість і свідомість щасливої в праці людини. Та працелюбство не вроджена якість, воно виховується і прививається з дитинства.

Ось і в нашій школі учителі трудового навчання, образотворчого мистецтва, креслення на кожному уроці формують у школярів бажання працювати, а також розвивають їх творчі здібності в процесі роботи. Свої здобутки і досягнення учасники освітнього процесу демонструють під час проведення предметної декади, яка проходила в цьому році з 23 листопада по 4 грудня. На відкритих уроках учителі ділилися своїми методичними родзинками. «Світлотінь. Зображення паперового кораблика» (Образотворче мистецтво, 5‑А клас, Очередник Т.В.), «Технологія ниткографія. Виготовлення виробу» (Трудове навчання, 5‑Б клас, Загарова О.А.), «Технологічна послідовність виготовлення виробу (плетіння мандал)» (Трудове навчання, 9‑Б клас, Манько І.В.), «Побудова креслення плоскої деталі «Шаблон» з використанням програми «Компас 3Д» (Технології, 11‑А, 11‑Б класи, Рашин І.А.).

Звичайно ж, наші учителі дуже талановиті, на майстер‑класах вони передавали свої секрети, ділилися таємницями, створюючи неперевершені шедеври мистецтва. «Символ дружби (плетіння браслетів)» (7‑А клас, Манько І.В.); «Виготовлення морського пейзажу технікою мозаїчний живопис» (6‑Б клас, Очередник Т.В.); майстер-клас з виготовлення виробу «Символ доброти» (6‑А клас, Загарова О.А.). Учні 9‑В класу разом з Дідик Т.О. взяли участь у виховному заході до Дня вшанування пам'яті жертв Голодомору і виготовили символ «П'ять колосків» у техніці паперопластика. Учні дев’ятих класів старанно готувалися до конкурсу «Світ інструментів, технологій, професій». До речі, у фінал вийшли Севрюков Артур, Вінівітін Артем (9‑Б клас) та Кириченко Олексій (9‑А клас). Перемогу здобув Вінівітін Артем.

Ось так цікаво, захоплююче пройшла декада вчителів трудового навчання, креслення та образотворчого мистецтва. Хтось знає напам’ять усі формули і швидко розв’язує найскладніші задачі, хтось грамотно пише диктанти, хтось захищає наукові роботи, а хтось своїми руками створює мистецькі шедеври. У кожної людини є таланти, їх треба відкрити і показати всім. І тільки через злиття думки і фізичної праці школярі можуть стати мислителями, пошуковцями, відкривачами.

Рашин І.А., керівник МО учителів трудового навчання, креслення, образотворчого мистецтва

28 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page