top of page

Щасливий день в Країні НЕуроків!


Перше вересня - День знань. Скільки різнобарвних емоцій приховують ці слова! Це зворушливі моменти для першокласників та відповідальні для майбутніх випускників!

Команда креативних педагогів уже другий рік поспіль намагається зробити цей день нестандартним, особливим та насиченим. Чим же сьогодні вчителі намагалися здивувати своїх учнів? Цього року було організовано два масштабних, але із дотриманням карантинних обмежень, заходи: родинне свято «Зробімо перший шкільний крок: вплетемо стрічки у вінок!» та освітній квест «В країні НЕуроків. Стартуй драйвово!».

Для учнів 1,2,5,9,11 класів день розпочався у родинному колі на оновленому пришкільному подвір’ї. Ведучі передали щирі вітання всім, хто завітав до нашого закладу, та розпочали гумористичну перекличку між класами! Поява хлопчика в шортах, майці, ластах, з надувним матрацом і маскою на обличчі, який не міг зрозуміти, чому восени птахи відлітають на південь, а ми повертаємося до школи, викликала у присутніх не тільки здивування, а й сміх!

Під спів гімну школи до родини приєдналися першокласники та одинадцятикласники. Вітальні слова директора школи А.М. Тузікової продовжили свято. Ну і як можна обійтися без милих та безпосередніх виступів першачків? Дивлячись на них ,мабуть, кожен пригадав себе та трохи позаздрив малюкам. Одинадцятикласники здивувались сміливості першокласників та вирішили провести танцювальний батл. Це було неперевершено! Продовжили свято дівчинка-Калина та учні–українці. Калина-символ України. І прийшла вона не з порожніми руками. Матуся Україна доручила їй благословити всю шкільну родину на цей навчальний рік. Одним із символів України є вінок - знак життя, долі, життєвої сили, досконалості й символ довершеності. Наші предки знали, що основна частина тіла людини, якою вона розуміє світ і впливає на нього, - це голова, тому створювали для неї вінки-обереги.

Впліталося до віночка багато квітів, і кожна квітка мала своє символічне значення, а 11 стрічок несуть магічне значення. У школі 11 паралелей і майже кожен учень проходить 11 кроків шкільного життя.

Тож сьогодні Калина та діти-українці створили віночок для нашої дівчинки під назвою «Школа», а кожен колір означає одну із 11 сходинок шкільного життя. І якщо ви пройдете під стрічками цього віночка – ваш навчальний рік буде яскравим та багатим на чудові події шкільного життя і не тільки!





Завершилося свято першим дзвоником, який символізував початок нового навчального року! А одинадцятикласники продовжили шкільну традицію, сфотографувавшись напам’ять разом!

Для учнів 3,4,6,7,8,10 класів учителі провели освітній квест «В країні НЕуроків. Стартуй драйвово!». Автором ідеї була педагог-організатор Наталія Митрофанівна Руденко, яку підтримала директор школи Алла Миколаївна Тузікова та весь педагогічний колектив! Уже сама назва заходу викликала неабияку інтригу та зацікавленість в учнів! П’ять станцій «Країни НЕуроків» розмістили на міській набережній: урок здоров’я та спорту, урок інтелекту, урок Українознавства, урок фотомистецтва, урок драйву. Отож, по порядку.



Кожен клас отримав маршрутний лист, на якому зазначалися бали за виконані завдання. Так на уроці здоров’я та спорту учням було запропоновано показати своїй команді види спорту без слів, а команда повинна була відгадати або пригадати та заспівати (кілька рядків) якомога більшу кількість пісень, де згадується здоров’я, здоровий спосіб життя та все, що з ним пов’язано. А на уроці Українознавства необхідно було розгадати кросворд, зчитавши інформацію з QR-коду. І найцікавішим завданням стало викласти з підручного матеріалу Герб України. Ну а як без перевірки інтелектуального рівня?! Кожне правильно виконане завдання на кмітливість, уважність, пам’ять, розумові здібності приносило додаткові бали для класу та покращувало рейтинг у таблиці загальних результатів. Урок фотомистецтва занурив усіх у світ фотографування. Учні разом із класними керівниками мали можливість проявити свою креативність та талант, створивши найпрофесійніше фото. Драйвово пройшов іще один урок. На ньому учні готувалися до флешмобу. Кожна паралель виконувала рухи під відповідну частину пісні, знімалося відео, а потім монтувалася вся пісня та танець. Таким чином була можливість об’єднати учнів школи через танцювальні рухи. Емоції дітей, коли вони танцювали, просто зашкалювали, а це означало, що урок пройшов дійсно драйвово! Хвилинка патріотизму пройшла вже у школі. Кожен учень розміщував жовту та блакитну стрічки на карті України, щоб передати вітання всім із 30-ю річницею Незалежності України. І нарешті - підведення підсумків. В одному із кабінетів розташувався штаб, куди учні приносили свої маршрутні листи з отриманими балами. Лічильна комісія, підбивши підсумки, визначила, що перемогу здобула ДРУЖБА! Саме з таким, одним із найважливіших почуттів людини, заснованим на довірі, щирості, спільних інтересах наш колектив зробив перший крок у новий 2021-2022 навчальний рік!



24 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page