top of page

"Інтелектуали" вивчали властивості чаю



Щороку 15 грудня відзначається Міжнародний день чаю. Ми п’ємо чай регулярно, але чи багато ми знаємо про цей напій? Розповідати про нього можна нескінченно. У рамках проєкту "Разом до здоров'я" учні 4-А класу ("Інтелект України") під час такого уроку дізнались як в світі називають чай, способи вирощування. Наприклад, в Індії - "чхай", в Бразилії - "ті". Особливу увагу привернули стадії обробки чорного, червоного, жовтого та зеленого чаю. Не залишили без уваги процес переробки чаю: зав'ялювання, скручування, ферментація, сушка та сортування. Діти розказали як правильно заварювати чай, визначити його якість та користь.

Учнями було наголошено, що метою створення цього цікавого свята стало залучення уваги урядів і громадян до проблем поширення чаю, зміцнення взаємозв’язків між виробниками і споживачами чайної продукції, а так само обговорення проблем дрібних виробників і працівників чайних виробництв. Саме 15 грудня була прийнята «Світова Декларація Прав працівників чайної індустрії», що безпосередньо вказує на те, що чайна галузь змушена боротися з безліччю проблем, які потребують вирішення.

Підсумком уроку стала перевірка якості шкільного чаю під час обіду. Компанію склали смаколики. Чай пройшов перевірку учнями 4-А класу.

11 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page